Неделя, 19 Nov 2023
            
Велико Търново Култура

Закриват фестивала „48 ч. Варуша юг“ със Self-brainwashing на визуалния артист Михаил Михайлов

  20.08.2023 06:34
Закриват фестивала „48 ч. Варуша юг“ със Self-brainwashing на визуалния артист Михаил Михайлов

Второто издание на фестивала "48 ч. Варуша юг" ще бъде закрито в 12 ч. днес в Клуб ТаМ с пърформанса Self-brainwashing на родения във Велико Търново визуален артист Михаил Михайлов. 
„Пърформансът Self-brainwashing e свързан с идеята за скриване и заличаване на съществуващия свят около нас, включително и на фигурата на художника, и трансформирането на всичко това в нещо друго, което провокира към търсене на думи, с които да го назовем. Авторът, облечен в бял защитен костюм, и околното пространство постепенно се потапят в ефирна и нетрайна бяла пяна – това действие е придружено от специално създаден за пърформанса звуков фон от австрийският артист Харалд Стоян.

Пяната ни изважда за кратко от познатото, сигурното, от мястото, където смятаме, че се намираме в когнитивен комфорт, скулптира света по непредвидим начин. И като че ли в момента, когато започва да генерира процеса на Selfbrainwashing и ние започваме да забравяме въпросите и отговорите, които ежедневно си задаваме, тя изчезва и се връщаме обратно там, където принадлежим“.

Текст: Ирина Баткова/ снимка: Милена Канева


Ключови думи
Self-brainwashing Михаил Михайлов
Последни
Седмицата
Анкета