Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Михаил Михайлов е новият Почетен гражданин на Горна Оряховица, още осем с награди за принос

  17.05.2018 13:04
Михаил Михайлов е новият Почетен гражданин на Горна Оряховица, още осем с награди за принос

Учител, краевед, летописец, спортен журналист – с една дума будител. Това е новият Почетен гражданин на Горна Оряховица Михаил Михайлов. Той ще бъде удостоен със званието на тържествена церемония на 29 май заедно с още осем заслужили горнооряховчани.
Посмъртно званието Почетен гражданин получава хореографът Петър Ризов – създател и дългогодишен ръководител на Детския фолклорен ансамбъл „Гусларче”.
Инж. Иван Стефанов, управител на „Стефанов – Ив. Стефанов – 04“ ЕООД, е носител на тазгодишната Общинска награда за принос към икономиката.
„Награда Горна Оряховица“ за принос към образованието и науката получава художественият ръководител на мажоретния състав на СУ „Вичо Грънчаров“ Розалия Нанкова. В същата категория общинска награда се присъжда и на старши учителя в ДГ „Ален мак“ Милка Тодорова.
В сферата на културата тази година „Награда Горна Оряховица“ е за актьора Христо Узунов, който дава своя глас на някои от най-популярните герои от филми и сериали.
Инициативен комитет предложи за принос към културата да бъде отличен и ръководителят на „Театър 220” Рена Дранкюлева, която вече 3 г. обогатява театралния живот в Горна Оряховица, като организира гостуването на най-актуалните заглавия с най-добрите режисьори и артисти.
Педиатърът в Родилното отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ и ДКЦ в Горна Оряховица д-р Илия Атанасов се удостоява с „Награда Горна Оряховица“ за принос към здравеопазването. Д-р Петя Цветанова също получава общинска награда за принос към здравеопазването заради изградения от нея Медицински център „ВИЗУС“.
За принос в развитието на спорта „Награда Горна Оряховица“ получава треньорът по таекуондо Румен Димитров.


Ключови думи
Михаил Михайлов Почетен гражданин
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати