Понеделник, 06 Nov 2023
            
Велико Търново Общество

Ново село се обединява в помощ на останало без дом семейство

  07.08.2023 17:13
Ново село се обединява в помощ на останало без дом семейство

Акция в помощ на пострадало семейство се организира в Ново село. В следобедните часове на 5 август изгоря домът на Бисерка и Георги Ралевски. За щастие пострадали няма, но пожарът принуждава семейството да започне да го създава отново.

„Приятели, огнена стихия отне подредения с много любов дом в Ново село на семейство трудолюбиви и обществено отговорни млади хора. Опустоши и техниката, с която си изкарват прехраната. Пострадали няма. Къщата рухна. Любовта обаче е жива и ще градят отново.

Бисерка, Георги и малкият Никола, вече разбраха, че не са сами в това. Нека заедно да им дадем вяра и кураж в този тежък етап от живота на семейството”, призова кметът Христо Христов. Христов публикува и банковата сметка, чрез която семейството може да бъде подкрепено финансово.  

 

IBAN: BG63UNCR70001598086546

Титуляр: Георги Тихомиров Ралевски

Основание: Дарение

 

В селото организират групи от доброволци, които да помогнат в разчистването на отломките. Това ще стане тази събота, 12 август, между 9 ч. и 19 ч. и в неделя, 13 август, между 9 ч. и 13 ч.

Дребна строителна и транспортна техника е осигурена. Може да носите робичка и/или лопати, кирки, кози крак, обяснява кметът и прикавда желаещите да помогнат да се обозначат кога ще могат да се включат.

Повече от 25 човека с водачите на техника ще си пречим. Ако пък станем много, в готовност сме да открием втори доброволчески фронт за бетонови и монтажни работи в парка за спорт. Благодарим ви, посочва Христов, който отговаря на 0888283305.

Не за първи път новоселчани организират подобни акции. В началото на април 2020 г. заради проблем с инсталацията пламна пристройка към дома на английско семейство. През есента на същата година пък огънят от подпалил се автомобил, паркиран в близост, се прехвърли върху постройки в друг дом в Ново село.

И в двата случая във великотърновското село подадоха ръка на засегнатите семейства.

Сн. Кметство Ново село


Ключови думи
Ново село пожар Христо Христов
Последни
Седмицата
Анкета
На 5 ноември ще гласувам за

Резултати