Четвъртък, 19 Oct 2023
            
Велико Търново Общество

Във ВТУ започна Еразъм+ седмица „Български училища зад граница“

  19.07.2023 13:15
Във ВТУ започна Еразъм+ седмица „Български училища зад граница“

Днес във Великотърновския университет беше открита Петата международна Еразъм+ седмица „Български училища зад граница“ за представители на българските училища в чужбина. Участие в престижния форум ще вземат 66 участници от 13 държави - Испания, Гърция, Кипър, Италия, Франция, Германия, Австрия, Чехия, Румъния, Сърбия, Северна Македония, Албания, Обединени арабски емирства.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров и заместник-ректорът по международната дейност доц. д-р Анна Иванова приветстваха участниците, като им пожелаха ползотворна работа в дните на форума и приятно прекарване в историческата и духовна столица на България – Велико Търново.

Международната Еразъм+ седмица е посветена на дейности за споделяне на опит и добри практики в организацията на обучението в българските неделни училища зад граница като средство за повишаване качеството на Еразъм+ студентските практики в тези училища.

Седмицата е съгласувана с дейностите по Националната програма „Развитие и утвърждаване на българистиката в чужбина“.

По време на форума ще бъдат обсъдени актуалните проблеми на езиковата култура с оглед на преподаването в чуждоезикова среда. В програмата има предвиден и дискусионен форум за добрите педагогически практики от обучението по география и икономика в българските училища в чужбина, както и дискусия за мястото на обучението по история на България сред подрастващите в чужбина.


Ключови думи
ВТУ Еразъм+
Последни
Седмицата
Анкета
На 29 октомври ще гласувам за

Резултати