Понеделник, 25 Сеп 2023
            
Горна Оряховица Общество

3-часов гала концерт и илюминации сложиха край на фестивалите „Раховче“ в Летния театър

  25.06.2023 12:38
3-часов гала концерт и илюминации сложиха край на фестивалите „Раховче“ в Летния театър

С пищен, почти 3-часов спектакъл и атрактивна заря приключи XVI издание на Международния фолклорен фестивал „Раховче“ и XVIІI Национален детски фестивал на изкуствата „Раховче”.

Домакин на двата танцови форума беше НЧ „Братя Грънчарови - 2002”. Фестивалите се проведоха под патронажа на кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

В продължение на пет фестивални вечери на две сцени се представиха над 1000 участници от Полша, Грузия и България.
НЧ „Братя Грънчарови-2002” бе сцена на изпълненията на певци и танцьори, участници в двата фестивала „Раховче”, а публиката всяка вечер изпълваше Летния театър и аплодираше техните песни и танци.

Преди гала концерта на сцената излязоха участниците в детския фестивал на изкуствата. Специални благодарности имаше за децата от трета група на ДФС „Раховче“, които по време на фестивалните дни бяха доброволци. Когато не бяха на сцената, момчетата и момичетата се грижеха за реда и чистотата на Летния театър. Затова и специални аплодисменти на публиката имаше и за тях.
В гала концерта по случай закриването участниците в Международния фестивал „Раховче” още веднъж представиха пред горнооряховската публика най-атрактивните си изпълнения, които зрителите всеки път изпращаха с бурни аплодисменти. Специални гости на финала бяха танцьорите от Детско-юношески танцов ансамбъл „Огнени ритми” гр. Свищов.
В последната фестивална вечер всички състави още веднъж дефилираха на сцената на Летния театър. Те получиха купата на фестивала, почетни грамоти за участие и подаръци от кмета инж. Добромир Добрев и председателя на НЧ „Братя Грънчарови – 2002“ Иван Иванов.
Инж. Добрев също още веднъж поздрави изпълнители и публика, благодари на участниците, организаторите и зрителите за споделената емоция през изминалите дни. „Докато траеше ремонтът на сградата и чувахме грохота на машините, на всички горнооряховчани ни липсваше това въодушевление. Благодаря на Иван Иванов и екипа на НЧ „Братя Грънчарови 2002“, че успяха, въпреки принудителното 3-годишно прекъсване, да възродят фестивалите „Раховче“. Заедно с тях ще направим всичко, за да бъдат те още по-масови и бляскави в следващите си издания. Благодаря на всички гости на Международния фестивал „Раховче“. Сигурен съм, че през изминалите пет дни сте почувствали гостоприемството на горноряховчани, а всички нови, вярвам, че ще продължат и напред във времето. Скъпи горнооряховчани, истински съм щастлив да видя отново Летния театър пълен и се надявам така да остане през цялото лято, защото предстоят още много представления на тази сцена, обърна се към изпълнителите и публиката кметът инж. Добромир Добрев.
Естествен завършех на двата фестивала по традиция, бяха празничните илюминации, озарили небето над Горна Оряховица.


Ключови думи
фестивали "Раховче" Летен театър Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати