Четвъртък, 21 Сеп 2023
            
Горна Оряховица Общество

„Гласове“-те на Стелияна Христова изпратиха с парти Теодора Нешева да учи музика в Ливърпул

  22.06.2023 13:43
„Гласове“-те на Стелияна Христова изпратиха с парти Теодора Нешева да учи музика в Ливърпул

Свежо музикално парти направиха за края на учебната година талантите от школата на Стелияна Христова „Гласове“. Домакин беше Пиано бар на Ангел Дучев в Горна Оряховица. Макар че отпразнуваха своеобразен финал на творческия салон, гласовете от Школата ще продължат работа и през лятото. Повечето се готвят за летни конкурси и ще съчетават морските си приключения с усилена подготовка за сцената.

Голямата причина да се направи партито точно сега всъщност е за да се изпрати абитуриентката на „Гласове“ Теодора Нешева. Момичето, което е от Горна Оряховица, завършва „Аркус“ и е приета да учи „Музика“ в града на „битълсите“ Ливърпул. Още следващата седмица Теодора заминава първо за Германия, а после и за Острова, така че това е последният момент на „Гласове“-те да й кажат „На добър час“. Момичето е прието в Liverpool Hope University и ще се посвети на своята любима музика.

Теодора е сред първите, започнали да работят със Стелияна след създаването на школата й „Гласове“. Тя не е конкурсен тип изпълнител и не ходи по музикални състезания. Отдава повече внимание на своята китара и на своя музикален свят.

За да я изпратят, останалите от „Гласове“ подготвиха малка програма, в която се включиха и по-малките брат и сестра на Теодора. Братът свири на електрическа китара, а най-малката сестра в семейството пее чудесно, макар и да не взема уроци.

Теодора е много специална, интересна и различна. Всичко е в нейни ръце от тук нататък. Сигурно ще е трудно, но важното е да не се предаде пред първите трудности на адаптацията. Стискам палци, талантът й заслужава, казва за своята възпитаничка Стелияна Христова.

Преди началото на летните конкурси школата на Стелияна има с какво да се похвали от изминаващия сезон. Само преди дни Светлозара Бонева спечели второ място в „Изгряват звезди“ в Петрич.

Преди това отново Светлозара се пребори за първа, втора и две трети награди в различните категории на Арт фестивала „Новите звезди на България“ в Ловеч. В същото музикално състезание Преслава Георгиева е с две първи места. Любомира Кирилова пък има две дипломи да отлично представяне.

Преслава Георгиева спечели голямата награда за рок от „Звукът на времето“ във Велико Търново, както и втора награда в друга категория. Светлозара Бонева е с трето място и специална награда от същия конкурс. Анелия Илиева има първо и второ място в своята възрастова група.

В „Звездици за Лора“ в Свищов Вилиана Иванова зае трето място.

За малките сезонът не свършва и подготовката продължава в очакване на летните конкурси.


Ключови думи
Теодора Нешева Гласове Стелияна Христова Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати