Събота, 09 Сеп 2023
            
Горна Оряховица Други

Д-р Мирена Коцева попълва екипа на Отделението по хирургия в МБАЛ „Св. Иван Рилски”

  10.06.2023 12:50
Д-р Мирена Коцева попълва екипа на Отделението по хирургия в МБАЛ „Св. Иван Рилски”

Новото младо попълнение в екипа на Отделението по хирургия в МБАЛ- Горна Оряховица е д-р Мирена Коцева, специализант по хирургия.

Д-р Коцева е родена в Лясковец, завършва в родния си град НУ "Максим Райкович", а след това ПЕГ "Проф. д-р Асен Златаров" във Велико Търново , паралелка "Английски с испански език". Избира да следва медицина и се дипломира в Медицинския факултет в СУ "Климент Охридски". Година и половина работи като специализант в УМБАЛСМ "Пирогов". За постъпването си на работа в МБАЛ - Горна Оряховица тя разказва: "По семейни причини през последните месеци ми се налагаше да се прибирам често в Лясковец. Баща ми прочел обява в местен вестник, че отделението в болницата търси да назначи още лекари и ме мотивира да се върна, тъй като регионът ни също се нуждае от лекари и специалисти. И реших да се прибера и да работя в родния си край."

Така от началото на май д-р Коцева е част от екипа на хирургично отделение. В момента тя специализира "Хирургия" в МУ- Плевен, а горнооряховската болница поема таксите по обучението й.

За желанието й да се насочи към тази преобладаващо "мъжка" специалност в медицината, тя споделя:

"Харесвам общата хирургия, тя е една от най-интересните дисциплини. Дава много възможности за развитие - динамична е. тъй като покрива както спешните случаи, така и планови операции. Извършват се и големи операции, и малки интервенции. Интересна е и откъм диагностика, дава свобода на действие, дава възможност и за нестандартни решения. За разлика от други специалности, веднага виждаш резултата от своята работа при пациента!"

По думите на д-р Коцева, напоследък броят на дамите, които специализират хирургия, се увеличава.

Д-р Мирена Коцева вече е участвала в повече от 15 операции в МБАЛ - на хернии, апандисити, ампутации, обработка на рани и др. "Включваме я във всеки екип, без нея не минава операция!", посочва началникът на отделението д-р Пламен Маринов, който не крие удовлетворението си, че екипът се подсилва с млади кадри.

 


Ключови думи
хирург МБАЛ Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати