Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество Свищов

Специалист в коремната и лапароскопска хирургия е част от екипа на Свищовската болница

  15.10.2020 06:39
Специалист в коремната и лапароскопска хирургия е част от екипа на Свищовската болница

В изпълнение на оповестените цели на Илиян Венков – ВрИД управител на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ ЕООД, към медицинския екип на лечебното заведение е привлечен утвърденият коремен хирург д-р Юри Петков.
Лекарят вчера извърши и първата след постъпването си в Свищовската болница операция на рецидивна слабинна херния. На пациентът, който се подлага на хирургична интервенция за трети път, е направена пластика на два етажа и е поставено хирургично платно за хернио-пластика.
Д-р Юри Петков е специалист по коремна и лапароскопска хирургия, с дългогодишен опит в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – гр. Плевен и преподавател по хирургия на Медицински университет – Плевен. Член е на Българското хирургическо дружество и Гилдията на хирурзите. Автор и съавтор е на повече от 70 статии в български и чуждестранни специализирани научни списания, с участия в над 50 национални и международни научни медицински форуми. Зад гърба си има завършени редица курсове и специализации, и богат професионален опит.
В Свищовската болница д-р Юри Петков, освен хирургични интервенции, с медицински направления ще извършва и прегледи, консултации и медицински експертизи.

 


Ключови думи
д-р Юри Петков хирург
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати