Понеделник, 04 Сеп 2023
            
Други Лясковец

Лясковският състав „Лудо младо“ спечели злато от фестивала „Харизмата на хорото“

  05.06.2023 14:03
Лясковският състав „Лудо младо“ спечели злато от фестивала „Харизмата на хорото“

Лясковските танцьори от „Лудо младо“ участваха във втория фестивал „Харизмата на хорото“, който се проведе в Калето в Свищов. Фестивалът протича под егидата на кмета на Община Свищов д-р Генчо Генчев, който е и член на журитетната комисия. За перфектната организация на събитието Община Свищов си партнира с Танцов клуб „Марико“, но събитието се ползва с подкрепата и на много местни и национални бизнес организации, обществени институции и физически лица.

Във фестивала се включиха деца и възрастни от различни състави и клубове за народни хора, които имаха право по регламент да изпълнят по две български хора от различни етнографски области. Освен от домакинстващата община Свищов, хороигралци имаше и от София, Плевен, Русе, Варна, Левски, Берковица, Дряново, Лясковец, Горна Оряховица, В. Търново, Разлог, Велики Преслав и други. Председател на журито, оценяващо изпълнителите на български народни танци, бе доц. д-р Димо Енев – преподавател в пловдивската Академия за музикално и танцово изкуство.

На лясковските момичета и момчета от Танцов състав „Лудо младо“, с художествен ръководител Павлина Кълчишкова, бе присъдено първо място и златна статуетка в категория „Детски групи“. Критериите за оценяване бяха автентичност на хорàта, емоция и артистичност, ансамбловост. Лясковските танцьори се представиха отлично, като журито им присъди и Специална награда за най-артистично изпълнение, подкрепена също със статуетка и грамота.


Ключови думи
Лудо младо Харизмата на хорото
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати