Петък, 30 Сеп 2022
            
Други Свищов

В Свищов предстои първи фестивал на хороигралците „Харизмата на хорото“

  22.05.2022 06:26
В Свищов предстои първи фестивал на хороигралците „Харизмата на хорото“

На 22 май в град Свищов предстои да се реализира първият по рода си фестивал на хороигралците „Харизмата на хорото“. Фолклорното събитие, в което право на участие имат всички любителски танцови клубове и школи за народни хора, се организира от хореографа Захарина Томова, със съдействието на Община Свищов и Танцов клуб „Марико“.

„Харизмата на хорото“ ще се проведе от 10.00 часа на амфитеатралната сцена до крепостта „Калето“.

Фестивалът има конкурсен характер, а журито е в състав Кристина Александрова - старши учител по български танци в НУТИ, гр. София - председател; д-р Верка Божкова - преподавател по български танци в ЮЗУ, гр. Благоевград; д-р Генчо Генчев, кмет на Община Свищов, носител на награда "Златна кобилица" на CIOFF - България, 2019 г.

Програмата в неделния ден ще стартира в 9.00 часа с регистрация на участниците, след което от 10.00 часа ще бъде официалното откриване на фестивала, последвано от представяне на групите и техните ръководители, теглене на жребий и начало на програмата. Фолклорните състави ще представят своите танцови умения до 16.00 часа, а награждаването на участниците и закриването на фестивала са обявени за 17.00 часа.


Ключови думи
Харизмата на хорото
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати