Петък, 01 Сеп 2023
            
Горна Оряховица Други

Още през юни започва кандидатстването за помощи за ученици

  02.06.2023 11:14
Още през юни започва кандидатстването за помощи за ученици

Разширява се обхватът за предоставяне на еднократни помощи за деца, записани в училище. На заседанието си на 29.03.2023 г. Министерският съвет прие промени в Правилника за прилагане на Закона за семейни помощи за деца. С тях се регламентират редът и условията за предоставяне на еднократни помощи за деца, записани в първи, втори, трети, четвърти и осми клас. От учебната 2023/2024 г. тези помощи ще се предоставят за всички деца, независимо от това дали са записани в държавно, общинско или частно училище. С включването на новите три групи ученици се очаква от този вид подкрепа да бъдат обхванати общо 156 000 деца.
Помощта ще се предоставя без доходен критерий. Запазва се срокът за подаване на заявление-декларация за отпускането й като се подава след записване на детето в училище до 15 октомври на съответната учебна година. Размерът на помощта остава 300 лева, като се изплаща на два пъти – в началото на първия и в началото на втория срок.

Родителите на първокласниците и учениците от началните класове могат да кандидатстват още през юни. Достатъчно е да вземат бележка от училище, че детето е записано и да я предоставят в Дирекция „Социално подпомагане”.


Ключови думи
подпомагане ученици
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати