Четвъртък, 31 Авг 2023
            
Други Елена

На 1 юни започна детската лятна занималня за бъдещите първокласници в град Елена

  01.06.2023 14:47
На 1 юни започна детската лятна занималня за бъдещите първокласници в град Елена

От 1 юни до края на месец юли за бъдещите първокласници в Елена се организира детска занималня. Тази година близо 40 деца, разделени в две групи, ще прекарат летните месеци в обучения и забавления.

Едните ще провеждат своите занимания в Центъра за ранна интервенция на уврежданията, а другите всеки делничен ден ще са в Общностния център в Елена.

За осма година финансирането на занималнята на 15 от децата е от Община Елена по Проект BG05M9OP001-2.004-0015-С07 „Услуги за ранно детско развитие в община Елена”, ОП „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., процедура BG05M9OP001-2.004 чрез реализирането на дейност „Допълнителна педагогическа подготовка за повишаване на училищната готовност на децата за равен старт в училище“.

За останалите – 24 малчугани, за четвърта година разноските ще се поемат от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните с председател Десислава Шопова.

В лятното училище в Елена образователните елементи се комбинират със забавни игри, състезания и дейности, обогатяващи познанията на децата за обкръжаващия ги свят.

Заниманията акцентират върху овладяване на базови умения за справяне с предизвикателствата при постъпване в училище. Целта е да се доразвият и съхранят придобитите знания и социални умения в предучилищното образование.

Осигурени са закуска и обяд, учебни помагала и пособия, тетрадки и много образователни игри за занимания и спорт.

Учителите на бъдещите първокласници са пенсионирани педагози, а медиаторите са млади момичета, които ще се учат от опита на утвърдените преподаватели.

Детската занималня, която е напълно безплатна за родителите, стартира днес, 1 юни – Международен ден на детето, и по този повод от Местната комисия са осигурени подаръци за бъдещите първокласници, които ще могат да се включат от 17:00 часа и в празника на площад „Христо Ботев“, организиран от Община Елена и ЦПЛР.

Помислено е и за децата от селата – и тази година в началото на месец юли се открива Детска лятна академия в някои от населените места на общината. Местната комисия, заедно с Полиция, Пожарна и читалища, ще осмисли по най-добрия начин ваканционните дни на малчуганите./ сн. Община Елена


Ключови думи
занималня
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати