Сряда, 09 Авг 2023
            
Горна Оряховица Светски

Откриват Летния театър в Горна Оряховица с концерти на Веселин Маринов и ансамбъл „Българе“, с тях започва празничната седмица

  10.05.2023 13:17
Откриват Летния театър в Горна Оряховица с концерти на Веселин Маринов и ансамбъл „Българе“, с тях започва празничната седмица

Концерт на Веселин Маринов ще е първото събитие, което ще се случи в изцяло обновената сграда на НЧ „Братя Грънчаров 2002“ в Горна Оряховица.  Проектът за крупния ремонт на сградата, наричана още Летен театър, е последният от Инвестиционната програма 2014 – 2020 на Община Горна Оряховица, реализирана по ОП „Региони в растеж“. Официалното откриване ще бъде в две последователни вечери, като във втората на сцена ще излезе Национален фолклорен ансамбъл „Българе“.

Концертите ще се проведат на 22 и 23 май. И в двете вечери ще започнат в 19 ч. с изпълнения на местни таланти и с видео, което ще покаже обектите от Инвестиционната програма на Община Горна Оряховица 2014 – 2020 г. След тях ще са и големите звезди – Веселин Маринов на 22 май и ансамбъл „Българе“ на 23 май. Двата концерта ще са с вход свободен.

Вече има голям интерес към Летния театър, който е най-голямото подобно съоръжение в Северна България. С откриването ще дадем старт на тържествата за празника на града, обявиха днес кметът инж. Добромир Добрев и заместникът му Григор Минков.

Акцент за 24 май ще бъде, разбира се, празничното шествие за Деня на светите братя Кирил и Методий. На 24 и 25 май Горна Оряховица ще изпрати своите абитуриенти – от 18 ч. на площад „Георги Измирлиев“.

В петък, 26 май, Горна Оряховица ще избухне с Coca Cola The Voice Happy Energy Tour. И тази година, след прекъсването заради ограничителните мерки заради коронавируса, горнооряховчани и гости на града първи ще видят DJ Mascota, Torino & Pashata, V:RGO и Emil TRF, Dara, Михаела Маринова, Дара Екимова, Venda и др., на старта на националното им турне. Купонът започва в 19 ч. на пл. „Георги Измирлиев“, но часове преди началото му на площада ще има много други забавления.

На следващия ден, 27 май, рязко ще бъде сменен стилът. Отново на площада и отново в 19 ч. излизат рокаджиите Steel Rider, Crossroad и БТР. Преди това – в 9 ч. в зелената площ над стадион „Локомотив“, започва първият Национален конкурс за любителите на немска овчарка, а в 10:30 ч. на площада е стартът на Zumba fitness фестивал.

28 май е Ден за преклонение и почит пред героите от Априлската епопея в Първи революционен окръг с център Горна Оряховица. В 11 ч. ще бъдат положени венци и цветя в Алеята на възрожденците в парк „Христо Ботев“ и пред Паметния знак на загиналите във войните, а в 21 ч. на площада започва тържествена заря-проверка.

Началото на самия празничен 29 май ще бъде поставено в 11 ч. с литургия в храма „Успение на света Богородица“. В 13 ч. в Художествената галерия „Недялко Каранешев“ се открива изложба с творби на участниците в международния пленер „Живописатира“. Тържествената сесия на Общинския съвет е в 17 ч., час по-късно пред Общината ще бъде издигнато знамето на Горна Оряховица, а кметът инж. Добромир Добрев ще приветства всички гости.

ВС „Графити“, ВФ „Оренда“, Боро Първи, Молец, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени ще се раздадат в празничния концерт от 19 ч. на пл. „Георги Измирлиев“. В края на концерта точка на официалните чествания за празника на Горна Оряховица ще постави пиро-музикален спектакъл.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
Празник на Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати