Петък, 04 Авг 2023
            
Политика

Димитър Николов влезе в парламентарните комисии по култура и медии и по транспорт и съобщения

  05.05.2023 16:54
Димитър Николов влезе в парламентарните комисии по култура и медии и по транспорт и съобщения

За член на две парламентарни комисии бе избран народният представител от ГЕРБ - СДС Димитър Николов. В настоящето 49-о Народно събрание Николов, на когото за пети път избирателите в IV МИР гласуваха преференциално доверие, ще работи в комисията по култура и медии и в тази по транспорт и съобщения.

Рядко си позволявам да излизам от своята сфера на компетентност, но с оглед структуроопределящия характер на сектора и стратегическото разположение на региона, съм удовлетворен, че в този мандат ще имам възможността да участвам и в работата на ресорната комисия „Транспорт и съобщения“, сподели Николов.

В резон с темата, Димитър Николов входира и първия си за настоящия Парламент въпрос. От парламентарната трибуна Николов очаква отговора на служебния заместник-министър председател по икономическите политики и служебен министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев за бъдещето на железопътната гара в Елена и визията на държавата за развитието й.

Заради натоварения дневен ред на днешното заседание, парламентарният контрол бе отложен за сряда следващата седмица. / сн. архив 


Ключови думи
Димитър Николов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати