Понеделник, 03 Юли 2023
            
Горна Оряховица Избори 2 април 2023 г.

Димитър Николов отново пренареди листата на ГЕРБ, трима горнооряховчани ще има и в новия Парламент

  03.04.2023 11:29
Димитър Николов отново пренареди листата на ГЕРБ, трима горнооряховчани ще има и в новия Парламент

Люта битка на преференции се е водила в много листи, но пренареждане има единствено при ГЕРБ-СДС. Третият от подреждането на партийната централа – Димитър Николов, отново става втори и запазва парламентарното си място. Николов е събрал най-много преференции от всички 195 кандидати в IV МИР. Той е получил лична подкрепа от 2765 избиратели, гласували за ГЕРБ-СДС. Вторият Георги Недев също има сериозна подкрепа – 2530 преференции, но те не са достатъчни, за да задържи мястото, осигуряващо му депутатски мандат.

Сред водачите на листи най-много преференции има д-р Костадин Ангелов – 1928. Людмила Илиева, която води листата на „Продължаваме промяната – Демократична България”, има 1561 преференции. Вторият в тази листа Йордан Терзийски е с 1001 лични предпочитания.

Водачът на „Възраждане” Станислав Стоянов има 1336 преференции. В листата на третата политическа сила няма някой, който да е пренаредил, въпреки че най-много преференции – 438, събира Александра Трифонова, която е трета. Второто място, което ще стане и депутатско, остава за Венцислава Йорданова.

Първият в листата на „БСП за България” Кристиан Вигенин е отбелязан от 1331 избиратели. В листата на социалистите също е имало битка за пренареждане, но втората Валентина Димова е събрала най-много преференции и си запазва мястото. Което й дава шанс за Парламента, ако Вигенин влезе от Ямбол.

Водачът на ДПС Йордан Цонев има само 345 преференции. Имало е битка между Мастън Мастънов и Сунай Мунков за второто място, но преференциите на четвъртия Мунков не стигат за пренареждане.

Андрей Чорбанов, който води листата на ИТН, е получил 523 преференции.

Благодарение на преференциите в новия Парламент отново ще има трима горнооряховчани. Людмила Илиева и Димитър Николов ще представляват IV МИР, а Явор Божанков влиза като водач на „ПП-ДБ” в Габрово.


Ключови думи
Димитър Николов преференции
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати