Вторник, 18 Юли 2023
            
Други

Полицията затяга контрола, за да гарантира спокойни празнични дни

  12.04.2023 14:17
Полицията затяга контрола, за да гарантира спокойни празнични дни

По традиция преди големи празници и предстоящи почивни дни, в Областната дирекция на МВР във Велико Търново се предприемат редица мерки с цел гарантиране безопасността, спокойствието и сигурността на гражданите. И тази година във връзка с предстоящите празници са предвидени редица мероприятия.

Извършени са проверки, съвместно със служители на РД „ПБЗН“ – В. Търново на местата, където са предвидени религиозни мероприятия, ще се предприемат и необходимите мерки за опазване на обществения ред и създаване на организация за полицейско присъствие в районите около тези обекти.

Засилено полицейско присъствие е предвидено преди, по време и седмица след празниците в районите на гари и жп гари, предвид интензивното придвижване на пътници. Завишен ще бъде контролът при транспортирането, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие, боеприпаси и пиротехнически средства, с цел недопускане на инциденти, съобразно изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.
Предвидени са специализирани полицейски операции, с цел недопускане на кражби на домашни животни, разпространение и продажба на акцизни стоки без бандерол. Ще се извършват съвместни проверки със служители от Агенцията за безопасност на храните по отношение качеството и произхода на храните от животински произход. Предприети са необходимите мерки и за ограничаване и недопускане на посегателства върху православните храмове.

Предвид очакваното натоварване на пътната обстановка, ще има засилено полицейско присъствие по главните пътища и в районите на участъци с концентрация на ПТП, с оглед регулиране, подпомагане и контрол на движението в дните 13.04.2023 г. (четвъртък), 14.04.2023 г. (петък), 17.04.2023 г. (понеделник). по пътищата първи клас и в районите на рискови за настъпване на ПТП, както и в участъци с концентрация на ПТП, чиито специфики позволяват, и на пътните възли, кръстовищата и участъците с временна организация за безопасност на движението, характеризиращи се с недостатъчна пропускателна способност на транспортния поток, ще се осигури видимо присъствие с готовност за регулиране, подпомагане и контрол на движението от звената, осъществяващи контрол на пътното движение.

Ще се създаде организация за максимално и ефективно използване на наличните автоматизирани технически средства за контрол. В дните  14.04.2023 г. (петък) и 16.04.2023 г. (неделя) ще се планират и проведат специализирани полицейски операции  „Алкохол, наркотици, неправоспособност и скорост“, като се включат териториите на малките населени места, местата с масово посещение на туристи и пътищата между тях, а техническите средства за контрол на скоростните режими ще се използват в максимална степен и в тъмната част на денонощието. При констатиране на нарушения, спрямо нарушителите се проявява нулева толерантност./ сн. архив RegNews


Ключови думи
полицейска проверка
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати