Сряда, 28 Дек 2022
            
Други

Софиянец се прави на полицай, за да се отърве от проверка, друг опита да избяга от патрулка

  28.09.2022 10:19
Софиянец се прави на полицай, за да се отърве от проверка, друг опита да избяга от патрулка

Служители на РУ – Павликени задържаха мъж, опитал да осуети полицейска проверка, представяйки се за служител в структурите на МВР.

Вчера сутринта в Павликени е извършена проверка на лек автомобил „Опел“, управляван от 37-годишен мъж от София. Пред униформените той се представил за техен колега и за да удостовери думите си, представил служебна карта и значка.

Проверяващите се усъмнили в истинността на документите и мъжът бил съпроводен до сградата на РУ – Павликени за извършване на допълнителна справка, при която било установено, че миналата година той е бил освободен от системата на МВР.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бързо производство за престъпление по чл. 274А, ал.1 от НК.

Криминално проявен също опитал да осуети полицейска проверка. В понеделник около 22,00 ч. в с. Плаково служители на Пътна полиция предприели проверка на лек автомобил «Сузуки». При подаване на ясен сигнал на водача за спиране  на автомобила, същият не изпълнил полицейското разпореждане, увеличил скоростта и се отклонил от пътното платно.

Незабавно бил последван от полицейския автомобил със включен светлинен и звуков сигнал. След последвали незабавни заградителни мероприятия, самоличността на мъжа зад волана е установена – 48-годишен, известен на полицията и осъждан.

Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство.


Ключови думи
полицейска проверка
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати