Събота, 08 Юли 2023
            
Велико Търново Други

Ученици гостуват на студенти в Педагогическия факултет на ВТУ

  08.04.2023 12:40
Ученици гостуват на студенти в Педагогическия факултет на ВТУ

На 6.04.2023 г. учениците от 2. В и 2. Г клас с учители Гергана Динева, Цветелина Николова и Мирослава Косева гостуваха на педагогическия факултет в специален „Форум за герои“, който се организира за пети път в търновската Алма матер. Тазгодишното издание е обвързано с придобилата популярност инициатива „Маратон за герои“. Основна тема на форума е устойчивото развитие и повторната употреба на материалите.

„Много сме щастливи от възможността да практикуваме чрез този форум, още повече, че сме домакини на децата от начален етап в нашия корпус 5. С радост им показахме нашия факултет и бих казала, че сме дори по-щастливи от самите деца. Омесих две големи пити. Едната направих козуначена заради наближаващите светли празници. С две приятелки и колежки облякохме народните си носии и така вдигнахме не само нивото на форума, но и енергията в голямата зала на библиотечно-информационния център на корпус 5. Имаме пълна подкрепа от нашия преподавател, доц. д-р Катя Симеонова, която е зад нас във всяка идея и е инициатор и на маратоните, и на форума“ – сподели Виктория Дадова, студентка и участничка в маратоните и форума.

За реализацията на тази идея студентите по желание инициират екипи от учители в ателиета, в които децата участват в мини-уроци с теоретична и практическа дейност. Топло посрещане, оригинален и забавен сценарии за „добре дошли“, няколко кратки, но занимателни задачи спомагат за разделянето на децата в екипи.

„Редовните студенти са много добре подготвени, а третокурсниците, които ни посрещнаха и реализираха този форум-празник за нас, ни зарадваха много с професионалното отношение към цялата организация и реализация. Очаквахме да ни е интересно, но случилото се надмина всякакви очаквания. Децата и ние, учителите, сме щастливи от гостуването във ВТУ и поздравяваме студентите и тяхната преподавателка, чудесни са!“ – разказа г-жа Гергана Динева, класен ръководител на единия гостувал клас.

Децата разговаряха за условията на живот на животни и растения, за пагубната човешка дейност за природата, и изработиха макети на избрани от студентите растителни или животински видове от ролки от тоалетна хартия. Целта на това изработване е да се даде идея за повторната употреба на опаковките от бита като основен елемент от цикъла на устойчивото развитие, удължаване на техния живот, трансформирането им в нови изделия, за да се развива креативността в средното детство и стремежа към красота и себеизразяване по различни начини.


Ключови думи
Педагогически факултет ВТУ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати