Вторник, 04 Юли 2023
            
Велико Търново Спорт

Отборът на ВТУ втори на Националния университетски шампионат по лекоатлетически крос, Кристина Иванова също втора в индивидуалното при жените

  03.04.2023 13:42
Отборът на ВТУ втори на Националния университетски шампионат по лекоатлетически крос, Кристина Иванова също втора в индивидуалното при жените

Кристина Иванова, редовен докторант към катедра ТМФВ в програма „Теория и методика на физическото възпитание и спорта”, в дебюта си за Великотърновски университет спечели сребърен медал от Националния университетски шампионат по лекоатлетически крос 2023 в конкуренцията на 34 състезателки. Мъжете на ВТУ с много силни и компактни резултати заслужиха 2-ро място в отборното класиране.

При жените надпреварата беше на 2 км - много разнообразна с изкачване и спускане обиколка в парк Боровец и беше предизвикателство за някои от състезателките. Победител стана Полина Тодорова от ШУ, следвана от представителката на ВТУ Кристина Иванова и Елица Тодорова от УНСС. Виктория Генева (ПОБЧ, ВТУ) и Силвия Тодорова (ПОФВ. Спортна педагогика, ВТУ) също бягаха добре и се класираха съответно 25-а и 27-а. Победител в отборното класиране при жените стана НСА, ВТУ зае престижното 5-то място.

При мъжете, които трябваше да пробягат 6 км, победител стана представителя на СУ Петър Борисов, състезателите на ВТУ Христо Минков (ПОФВ), Стефан Йорданов (ПОФВ. Спортна педагогика), Светослав Ботев (ПОФВ) и Димитър Дикелов (ПОФВ) се класираха съответно 6-и, 9-и, 12-и и 16-и и така заслужено се наредиха 2-ри в отборното класиране, изпреварени единствено от Национална спортна академия. На 3-то място се класираха мъжете на Софийски университет.

Ръководители на отбора бяха доц. д-р Стефания Беломъжева-Димитрова и ас. д-р Иван Сираков от катедра ТМФВ.

Шампионатът се проведе в гр. Ямбол, а организаторите от Асоциация за университетски спорт „Академик” и Община Ямбол свършиха отлична работа.

В първия ден от програмата на състезанията, за първи път се проведе и смесена щафета, където две жени и двама мъже от университет трябваше да пробягат по 1 км. Победител стана квартетът на Национална Спортна Академия, а представителите на Великотърновски университет – Виктория Генева, Христо Минков, Кристина Иванова и Светослав Ботев, водиха тежка борба за бронзовите медали, но накрая се наредиха на престижното 4-то място.

Резултати на: https://aus.bg/%d0%bd%d1%83%d1%88-2023/


Ключови думи
ВТУ Лекоатлетически шампионат
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати