Понеделник, 03 Юли 2023
            
Избори 2 април 2023 г.

В област Велико Търново изборният ден започна нормално

  02.04.2023 08:24
В област Велико Търново изборният ден започна нормално

Изборният ден във всички секции на територията на област В. Търново започна в 07,00 ч. в спокойна обстановка. Няма регистрирани нарушения на обществения ред преди началото на изборите.

Предприети са всички необходими мерки за охрана на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/90 112 98 и на e-mail:  [email protected].

Създадена е организация звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ ще работят днес от 08,30 до 19,00 ч. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документ с изтекъл срок ) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника, с цел заснемане начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато е необходимо и има съответното решение на избирателната комисия.


Ключови думи
избори
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати