Понеделник, 03 Юли 2023
            
Избори 2 април 2023 г.

Арх. Йордан Терзийски: Категоричната ни победа на парламентарните избори е възможността България да има стабилно и реформистко правителство.

  27.03.2023 09:53
Арх. Йордан Терзийски: Категоричната ни победа на парламентарните избори е възможността България да има стабилно и реформистко правителство.

Кирил Петков, Йордан Терзийски и Милен Матеев представиха програмата на коалицията за управление на България пред симпатизанти и членове на “Продължаваме Промяната”, провела се в читалище “Надежда”, гр. Велико Търново. Водещ на събитието беше Дончо Бораджиев, а Кирил Петков и кандидатите за народни представители, отговориха на десетки въпроси от събралата се група активни жители на региона. Основните теми, които поставиха симпатизантите на “Продължаваме Промяната” бяха свързани с овладяването на инфлацията, повишаването на доходите на хората, стратегическите инфраструктурни проекти, здравеопазването, образованието и демографските проблеми.

“Северна България години наред е бил подценяван регион, който е заприличал на остров- органичен от Дунав на север, само с два моста към Румъния и ограничен от Стара планина на юг без изграден тунел за връзка с Южна България.” заяви Кирил Петков.

 Акцент в програмата на коалиция “Продължаваме Промяната-Демократична България” са инвестициите в Северна България- гарантиране на минимум 25 милиарда лева в рамките на следващите 4 години, изграждане на магистралите “Хемус” и “Русе-Велико Търново” и наваксване на изоставането спрямо Южна България и София- в нивото на заплащане на труда, в инфраструктурата и в бизнес средата. Приоритет е подпомагането на местните ферми и производители на хранителни продукти. Това ще ни защити от привнесената инфлация и ще ни гарантира качествена българска храна на достъпни цени. Планират се реформи и инвестиции, които да гарантират достъп до качествено здравеопазване и образование.

“Има как Велико Търново да бъде културен, образователен и туристически център в региона! Има как Горна Оряховица да бъде транспортен, логистичен и индустриален лидер.Има как Свищов да си върне славата си на образоватeлен и търговски център.Има как да спасим природата на Павликени и в цялата област! Има как да върнем младите хора и да осигурим на всички тук достоен европейски начин на живот.” заяви още арх. Йордан Терзийски

 Специални гости на събитието бяха Велислав Величков от “Правосъдие за всеки” и д-р Калин Василев от “Търново RUNS”. 

“Не е толкова страшно, че някои крадат 1/3 от асфалта по пътищата ни, страшното е, че 1/3 от българите гласуват за да им крадат асфалта” заяви адвокат Величков.

Както стана ясно вече над 100 граждански движения и организации подкрепиха коалицията в битката й за нормален европейски живот тук в България.

 Срещи на кандидатите за народни представители от коалиция “Продължаваме Промяната-Демократична България” се проведоха в подобен формат и в градовете Свищов и Елена. Предстои среща със симпатизанти и в гр. Горна Оряховица на 29 март от 18:00 часа в залата на хотел “Амбарица”.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Ключови думи
Йордан Терзийски
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати