Неделя, 18 Юни 2023
            
Велико Търново Култура

Предстои третото издание на националната изложба „Велико Търново – Пространство за вдъхновение“

  19.03.2023 09:01
Предстои третото издание на националната изложба „Велико Търново – Пространство за вдъхновение“

Предстои третото издание на Националната изложба „Велико Търново – Пространство за вдъхновение", за което тази година е предвидено и издаването на каталог. Изложбата е културен форум за представяне и популяризиране на творчеството на българските художници. Тя е възможност за представяне на автори със съвременни творчески търсения в областта на визуалните изкуства, без ограничения в техники, формат, изразни средства. Изданието през 2023 г. ще бъде трето по ред. Първото беше през 2017 г.

Експозицията ще бъде подредена в Изложбените зали комплекс „Рафаел Михайлов“ и в нея организаторите се надяват да бъдат представени не само различни стилове и жанрове, но и творческата идентичност на авторите. Кураторската концепция насочва участниците да припознаят старопрестолния град като свое пространство за творчески размах, за иновации и споделяне на идеи между артисти, институции и публика.

Организатори са Представителството на Съюза на българските художници – Велико Търново и Община Велико Търново, в партньорство със СБХ, Представителства на СБХ, галерия „Савчеви“ в гр. Оряхово и др.

Творби се приемат в периода 25 април – 27 април в Изложбените зали „Рафаел михайлов“. Селектирането ще бъде на 27 април, а журирането – на 29 април. Организаторите са предвидили награди.

„Велико Търново – Пространство за вдъхновение" ще бъде открита на 4 май в 18 ч. в ИЗ „Рафаел Михайлов“.


Ключови думи
СБХ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати