Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Култура

Есенен салон на търновските художници подготвят във Велико Търново

  17.10.2021 06:11
Есенен салон на търновските художници подготвят във Велико Търново

Представителството на Съюза на българските художници във Велико Търново, с финансовата и логистична подкрепа на Общината, организира Есенен салон на великотърновските художници. Традиционната изложба от календара на културните събития на Община Велико Търново, която представя и обединява ежегодно в едно пространство творби на автори от различни поколения, ще бъде наредена в периода 18 ноември – 15 декември 2021 г. Изложбата е и възможност за дебют на млади и креативни творци, които Представителството на СБХ привлича и стимулира за участие в културния живот на град ВеликоТърново.

Изложбата ще бъде подредена в изложбен комплекс „Рафаел Михайлов“ като своеобразна възможност за комуникация между художници и зрители в Старата столица.

Право на участие имат всички великотърновски художници, както и творци от региона. Всеки автор може да участва с произведения на живописта, скулптурата, графиката, рисунката, плаката, текстила, артинсталацията, видеоарта и художествената фотография, като представи до две творби, с пълна свобода на използваните материали, техники и похвати. Творбите на членовете на представителството не подлежат на журиране.

Творбите трябва да бъдат подготвени за експониране, иначе няма да бъдат приемани. Графика, рисунка и плакат, различни от формат 50/70 и 100/70 см, трябва да бъдат рамкирани. Всяка творба следва да притежава етикет с имена на автора, заглавие, формат, техника, стойност и година на създаване, като произведенията следва да са създадени в периода 2019 – 2021 г.

Предвидени са награди - 3 награди на Община Велико Търново по 600 лв.; Награда на Представителство на СБХ – Велико Търново – 300 лв.; Награда на галерия Савчеви – участие в пленер.

Журито си запазва правото да промени вида на наградите, в зависимост от творбите и видовете изкуства, участващи в изложбата. Всички автори, чиито творби са селектирани в изложбата, ще получат сертификат за участие.

Изложбата ще бъде открита в 17.30 ч. на 18 ноември. Творби се приемат на 10, 11, 12 и 13 ноември (от сряда до събота) 2021 г. в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“. Журирането е на 15 ноември, а връщането на творбите – на 16, 17, 18 декември  от 10:00 до 16:00 ч.


Ключови думи
Есенен салон на търновските художници СБХ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати