Неделя, 18 Юни 2023
            
Велико Търново Общество

Ректорът на ВТУ и посланикът на Япония откриха Празника на японската култура

  18.03.2023 16:57
Ректорът на ВТУ и посланикът на Япония откриха Празника на японската култура

Ректорът проф. д-р Христо Бонджолов и посланикът на Япония у нас Н. Пр. Хироши Нарахира официално откриха 23. празник на японската култура, който се провежда във Великотърновския университет. По традиция това знаково за Университета събитие се организира всяка година от студентите, изучаващи японски език.

И днес има подготвени много изненади, интересни презентации, демонстрации, чрез които се цели да бъде представена традиционната и съвременната японска култура в нейния колорит и многопластовост, както и да се предостави възможност всеки да се докосне до японската чувствителност и усет за красота, до житейската философия и мъдрост на японците.

В програмата са включени песни, изпълнение на струнен инструмент кото, презентации, демонстрация на икебана, косплей конкурс. Гостите ще могат да опитат японска храна, да облекат летни кимона юката и да поиграят Го.

Във фоайето на Аулата на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ са разположени работни щандове с оригами, калиграфия, Го, кимона, играчки, японска храна, ръчно изработени аксесоари, японска научна и развлекателна литература, плакати, сувенири, пиксел арт и др.

 


Ключови думи
ВТУ японска култура
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати