Четвъртък, 01 Юни 2023
            
Велико Търново Други

Бъдещи педагози от ВТУ организираха изненади за 1 март и 3 март в начални класове на великотърновски училища

  02.03.2023 15:50
Бъдещи педагози от ВТУ организираха изненади за 1 март и 3 март в начални класове на великотърновски училища

Студенти на педагогическия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” от образователна програма „Предучилищна и начална училищна педагогика“, ОКС „бакалавър“, редовна форма на обучение организираха тържествени чествания на първите два празника през месец март в начални класове в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ и ОУ „Петко Рачев Славейков“, като обединиха Баба Марта и Трети март. Начинанието е част от придобилата популярност инициатива „Маратон за герои“, с която студентите гостуват онлайн на училища в страната и извън пределите й.

„Акцентите в гостуванията бяха традициите и символиката, свободата като отговорност, но през призмата на съвременни образователни концепции като екологичност и учене в служене на обществото. Отдавна работим чудесно с учителите Диана Димитрова, Силвия Пенева, Татяна Азгорова, Веселка Жечева, Роси Тодорова. Спонтанно организирахме гостуванията и дори малко съжалявам, че не си дадох повече време, за да организирам повече екипи от нашите маратони, за да влезем в повече класове, но и това ще се случи в най-скоро време. Работим чудесно с точно тези учители.  Разбиранията ни за учебен процес, смисъл и значение на образованието, стойности и ценности са ни еднакви, всички сме творчески личности и постигаме успехи в работата си. Много са важни синхронът, хармонията, осъзнаването и приемането на мисията в живота – постигнали сме го и затова сме толкова добри партньори“ – споделя доц. д-р Катя Симеонова, инициатор и ръководител на „Маратон за герои“.

„Всичко беше чудесно, децата са много доволни! Послушаха с интерес, участваха в беседа, получиха мартенички, сладки изненади, а работните листи ги накараха да помислят за смисъла на род, родина, принадлежност и всички емоции, свързани с тях. Записаха мислите си, оцветиха с любимите цветове. Денят ни беше светъл и радостен, благодарим!“ – сподели Диана Димитрова, класен ръководител на 1.Б клас в ОУ „Св. П. Евтимий“.
Студентите, гостували на децата с изненади за първите два празника на м. март, са Василена Иванова, Мая Сиракова, Ивелина Райкова, Емилия  Петрова, Моника Христова, Елица Доменикова и Мария Минчева.


Ключови думи
педагози ВТУ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати