Понеделник, 12 Юни 2023
            
Велико Търново Други

Кулинарни шедьоври с нулев отпадък в Гимназията по туризъм във Велико Търново

  13.03.2023 15:07
Кулинарни шедьоври с нулев отпадък в Гимназията по туризъм във Велико Търново

На 10 март в Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново екип от Института за кулинарно изкуство към варненското Висше училище по мениджмънт направи презентация на тема „Технологии за ефективно използване на продуктите“.

Учениците от XI и XII клас, обучавани по професия „Ресторантьор“, наблюдаваха иновации при приготвянето на кулинарна продукция с нулев отпадък. От директора на института, шеф Хю Бутен, научиха, че за да развиваш професионална кариера в сферата на ресторантьорството не е достатъчно да бъдеш най-добрият готвач. Трябва да можеш да управляваш бизнеса си и чрез дигитален маркетинг, да го рекламираш и налагаш на пазара, да бъдеш креативен и да използваш иновациите в практиката си.

Част от екипа на Института по кулинарни изкуства беше и бившият възпитаник на гимназията Ивайло Гасеров, който се включи в презентацията.  Той се дипломира в специалност „Кетъринг“ преди четири години и още като ученик в XI клас беше обявен за най-добрия млад готвач на България,  печелейки третото издание на конкурса „Търси се UniChef”, раздел „Ученици“. Още тогава Ивайло каза: „Кулинарията е страст, изкуство и до голяма степен любов“, а днес го показва и доказва.  

Удоволствие за всички учители от Гимназията по туризъм е да видят успешното професионално израстване  на своя ученик.

Предстои традиционното учебно посещение на ученици от училището в учебната база на института.


Ключови думи
Гимназия по туризъм
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати