Понеделник, 03 Oct 2022
            
Общество

Ученици от Гимназията по туризъм бяха на обучение за Целите за устойчиво развитие

  02.03.2020 10:46
Ученици от Гимназията по туризъм бяха на обучение за Целите за устойчиво развитие

Приключи първата част от зимния лагер „Младите хора, устойчиво развитие и миграция“. Организатор на събитието е Българската платформа за международно развитие /БПМР/. Обучението е част от дейностите на БПМР по проект „Цели за устойчиво развитие и миграция“, финансиран от Европейската комисия.
Чрез интерактивни сесии участниците научиха повече за Целите за устойчиво развитие, промените и предизвикателствата, пред които е изправен светът, ролята на Европейския съюз, правата на човека и други свързани с темата въпроси.
След приключване на обученията участниците ще могат да провеждат дейности в техните общности и ще бъдат подкрепени от ментори.
За участие в обучителния лагер за одобрени 30 млади хора на възраст между 16 и 29 години с желание и мотивация за развитие в сферата и младежкото лидерство.
От Велико Търново единствените участници бяха учениците на ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“. Всички са в Х „а“ клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“. В обучението те представиха училището си и клубовете, в които работят - Десислав Христов е председател на Ученическия съвет, Тереза Герджикова е от екоклуб „Силивряк“,  Надежда Кочева и Здравко Костадинов са от учебната компания Boyar dreams.
Учителят, мотивирал учениците за участие, е инж. Славка Проданова, ръководител на учебната компания.


Ключови думи
младежко лидерство Гимназия по туризъм
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати