Неделя, 11 Юни 2023
            
Велико Търново Други

Михаела Филева сподели формулата на успеха с таланти от студио „Елита“

  12.03.2023 15:04
Михаела Филева сподели формулата на успеха с таланти от студио „Елита“

Вокални изпълнители, възпитаници на музикално студио „Елита“ - Велико Търново, се срещнаха с един от най-популярните гласове на България - Михаел Филева. В разговора с известната изпълнителка и авторка на текстове на песни се включиха над 20 деца, които я засипаха с въпроси. Талантите от старата столица се интересуваха най-вече от формулата за постигане на успех на в поп музиката, изграждането на сценично поведение, качествата необходими за успешна кариера на поп изпълнител, хореографията, текстовете на песни и т.н.

„Изключително мил жест към децата от страна на Михаела Филева! Благодарим сърдечно!“, коментира вокалният педагог Петя Василева, създател и ръководител на музикално студио „Елита“.

Михаела Филева е родена във В. Търново на 15 май 1991 г. След участие в „Хит минус едно“ през 2006 г. е поканена от автора на предаването Кирил Ампов за съводеща. Приета е на първо място в НМА „Панчо Владигеров", в специалност „Поп и джаз пеене“, в класа на доц. д-р Стефка Оникян, с което окончателно избира музиката.

Срещата с известната поп изпълнителка бе част от проект „Нотна палитра“, който се финансира по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“ към Национален фонд „Култура“ на Министерството на културата, информира вокалният педагог Петя Василева. По проекта са обхваната над 130 деца и младежи, като предварително предвидените участници бяха 60, което отбелязваме като голям успех. Участници са малчуганите от Детска градина „Соня“, от почти всички великотърновски училища, Център за деца със специални образователни потребности в село Ново село, а от януари тази година се присъединиха и възпитаници на Училището по изкуства и занаяти в село Русаля.

Третата група по Изобразително изкуство по проект „Нотна палитра“ е сформирана към Сдружение „Елита“ – Арт школа „Елита“ гр. Велико Търново. Обучението се провежда в сградата на стадион „Ивайло“, южен вход – първи етаж, където все още желаещите все още могат да се запишат.

През отминалия месец участниците от Камерна формация „Елита“ се включиха в тридневен уъркшоп в Тревненския балкан. Двете вокални групи и индивидуални изпълнители пък изнесоха голям концерт по случай Свети Валентин в елитно заведение в град Велико Търново. През месец февруари певците участваха в благотворителен концерт за събиране на средства за децата от ЦСОП с. Ново село. По време на концерта бяха изложени ръчно изработени от децата от Центъра сувенирни изделия.

В момента тече подготовката на Великденския концерт „Възкресение“, който ще бъде придружен и от голяма изложба с рисунки на деца, които по проекта изучават изобразително изкуство. Всички, които желаят да се включат в арт школите по вокално и изобразително изкуство, могат да направят заявка на имейл: [email protected] и на телефон: 087 766 8443 – преподавател по Изобразително изкуство Дария Василева и 0884 499 956 – преподавател по вокално изкуство Петя Василева или в офис №7, Южния вход на стадион „Ивайло“.


Ключови думи
Михаела Филева Елита
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати