Вторник, 06 Юни 2023
            
Велико Търново Други

Нова кампания за събиране на опасни отпадъци започва във Велико Търново

  07.03.2023 09:51
Нова кампания за събиране на опасни отпадъци започва във Велико Търново

Първата от поредица кампании за събиране на опасни отпадъци от домакинствата ще се проведе във Велико Търново следващата седмица.

На 14 и 15 март в големите квартали „Бузлуджа“ и „Колю Фичето“ ще бъде разположен мобилен пункт. Във всеки от двата дни работното му време ще е от 10,00 до 16,00 ч.

В кв. „Бузлуджа“ пунктът ще бъде на паркинга пред кварталния пазар на 14 март /вторник/. В сряда – 15 март, жителите на кв. „Колю Фичето“ ще могат да предадат своите събрани опасни отпадъци на паркинга на ул. „Симеон Велики“ срещу Mall Veliko Tarnovo.

В пункта се събират лекарства с изтекъл срок на годност, замърсени опаковки, живачни термометри, флуоресцентни тръби, почистващи препарати, дезинфектанти, химикали, пестициди, масла и лепила; излязло от употреба електрическо и електронно оборудване; негодни за употреба батерии и акумулатори

Организатори са Община Велико Търново и „Балбок Инженеринг“ АД.

2800 килограма са предадените стари електрически уреди и батерии по време на миналогодишните кампании в старопрестолния град. През 2022 година в пункта са събрани и още 950 кг други опасни отпадъци.


Ключови думи
опасни отпадъци
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати