Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

Велико Търново отново с кампания за събиране на опасни битови отпадъци

  08.06.2022 13:59
Велико Търново отново с кампания за събиране на опасни битови отпадъци

Поредна кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата ще се проведе във Велико Търново. На 9 и 10 юни в големите квартали „Картала“ и „Колю Фичето“ ще бъде разположен мобилен пункт. Във всеки от двата дни работното му време ще е от 10,00 до 16,00 ч.

В кв. „Картала“ пунктът ще бъде обособен на паркинга на ул. „Стоян Михайловски“ в четвъртък, а в петък тази седмица акцията продължава в кв. „Колю Фичето“ – на паркинга на ул. „Симеон Велики“ срещу Mall Veliko Tarnovo.

Всеки може да предаде следните видове отпадъци:

- лекарства с изтекъл срок на годност, замърсени опаковки, живачни термометри, флуоресцентни тръби, почистващи препарати, дезинфектанти, химикали, пестициди, масла и лепила;

- излязло от употреба електрическо и електронно оборудване;

- негодни за употреба батерии и акумулатори;

- излезли от употреба гуми.

Организатори са Община Велико Търново и „Балбок Инженеринг“ АД.

Кампанията е втората от поредица акции за събиране на опасни битови отпадъци, планирани през 2022-а година. Първата от тях се проведе през февруари, а жителите на старопрестолния град отново доказаха високата си екологична култура – събраното количество отново постави Велико Търново сред водещите градове по правилно оползотворяване на този тип смет.


Ключови думи
опасни отпадъци
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати