Вторник, 30 Май 2023
            
Горна Оряховица Общество

Инж. Добромир Добрев отличи ученици от горнооряховски училища за добрите им дела

  28.02.2023 14:27
Инж. Добромир Добрев отличи ученици от горнооряховски училища за добрите им дела

Ученици от училища в Горна Оряховица, извършили добри дела през 2022 г.,  бяха отличени с плакети и грамоти. Наградите „Вестители на доброто“ се присъждат ежегодно от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН), в рамките на инициативата „Вестители на доброто“. Отличията на добротворците бяха връчени от кмета инж. Добромир Добрев, който заедно със секретаря на комисията Владимир Врангов отидоха на място в училищата.

В СУ „Вичо Грънчаров“ бяха отличени Вилислав Ангелов от VII „в“ клас, който намира и връща в полицията загубена лична карта и Виктор Канев от IV „б“ клас, намерил и върнал на собственика му портмоне, съдържащо голяма сума пари.
Плакет и грамота получиха учениците от Клуб „Багатур“ при ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, които възстановяват автентични български обичаи, включват се в подготовката и реализирането на Коледен базар, с възстановка на ритуалите на Бъдни вечер и коледуване.
За добрите си дела бяха отличени и ученици от СУ „Георги Измирлиев“. Наградени бяха учениците от IX „б” клас, които организират и провеждат благотворителен базар за събиране на средства за лечение на жена с тежко и рядко заболяване. Учениците от VII „в” клас получиха отличие за провежданите обучения по метода „Връстници обучават връстници“ на тема „Младите хора и наркотиците“, както и за инициирани благотворителни кампании в училището. Отличие получи и Ученическият съвет при СУ „Георги Измирлиев“ за организираните през годината благотворителни кампании, каузи и акции за подпомагане на нуждаещи се. Плакет и грамота получиха и децата от Клуб „Измирлиевчета“ , които участват в благотворителна инициатива „Дари усмивка“ в помощ на деца и младежи с тежки физически и умствени увреждания. Даряват материали от първа необходимост за бежанците в града.
Инж. Добрев и Владимир Врангов посетиха и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Горна Оряховица. Там момчетата и момичетата от VII „а“ и VII „б” получиха отличие за това, че посещават център за деца с увреждания, на които даряват събрани от учениците средства и подаръци за Коледа.
За добрите си дела бяха отличени и учениците от II „a” клас при ОУ „Иван Вазов“, които, вместо цвете, за първия учебен ден сбират средства и книжки, които даряват на отделението по педиатрия в МБАЛ „Св. Иван Рилски“.
Плакет и грамота получи и Ученическият съвет при ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров“. По случай 45-та годишнина на гимназията, учениците организират благотворителна кампания „Деца помагат на деца“. Събраните средства са дарили на дете в нужда. За добрата кауза, на която се е посветил, бе отличен и Александър Христов от X „а“ клас при ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров“. Момчето полага доброволно целогодишни грижи за домашни любимци, обитаващи Общински приют за безстопанствени кучета – град Павликени, чиято основна цел е хуманното отношение към животните. Александър активно участва и в кампании, популяризиращи осиновяването на кучета.
Личните си благодарности към децата, техните учители и родители изрази кметът инж. Добромир Добрев.

Благодаря ви, че отделяте от времето си и намирате сили да се включите в тези благородни каузи. Правете добро и то ще се върне при вас. Запалете искрата и увличайте за добри дела и своите съученици и приятели. Днес повече от всякога имаме нужда от добротворци като вас, поздрави учениците инж. Добрев.


Ключови думи
Вестители на доброто
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати