Неделя, 28 Май 2023
            
Велико Търново Общество

С изложба в центъра на града великотърновските ротарианци отбелязват 118-я рожден на световната организация

  24.02.2023 09:30
С изложба в центъра на града великотърновските ротарианци отбелязват 118-я рожден на световната организация

С изложба в центъра на Велико Търново членовете на Ротари клуба в старата столица отбелязват 118 години от основаването на международната организация Ротари Интернешънъл. Паната разкриват интересни факти от далечната 1905 година, когато в Чикаго, САЩ, младият адвокат Пол Харис се среща с приятели, за да говорят за семейството, за проблемите на хората от техния град и за създаване на приятелски клуб. Тази малка група полага основите на първата в света международна организация с идеална цел, която днес обединява бизнес и професионални лидери в 161 страни, в над 35 000 Ротари клубове, в които членуват над 1,2 млн. души.

Изложбата разказва с текстове и фотоси и как възниква ротарианството в България, като най-голямо внимание е отделено на историята на клуба във Велико Търново от чартирането му през 1938 година.

Гражданите и гостите на града могат да се запознаят с успешните проекти на РКВТ, на Сателитния клуб в Павликени, с младежките инициативи на Ротаракт и Интеракт клубовете и на първия в страната Ротари клуб за деца.


Ключови думи
Ротари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати