Неделя, 21 Май 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Надеждите на футболния „Локомотив“ вече тренират на ново игрище

  17.02.2023 20:38
Надеждите на футболния „Локомотив“ вече тренират на ново игрище

Най-малките „локомотивци“ имаха възможност за първа тренировка на новия тренировъчен терен само минути след откриването му. Точно в 18 часа тази вечер бе включено осветлението на новото игрище за церемонията по откриването, на която присъства цялата Школа на „Локомотив“ и много от родителите на малките футболисти.

След много години чакане футболът в Горна Оряховица има тренировъчно игрище, което отговаря на всички съвременни стандарти. Много обещания не се случиха през тези години, но в крайна сметка терен има, след като бяха заделени общински средства за строителството. Само за няколко месеца – първата копка бе на 8 август миналата година, горнооряховското дружество „Енел строй“ изгради терена и той вече е на разположение на футболистите. Вече има и график за ползването му. Теренът ще се ползва за тренировки и от мъжкия отбор, но предимство ще имат малките. Школата на „Локомотив“ в момента има 8 формации и над 200 трениращи. С новия терен те вероятно ще станат повече.

„Поканил съм един специален човек да пререже лентата с мен. Тук до мен е Росица Петрова – една футболна майка, с която се запознахме задочно покрай драмите с липсата на тренировъчна база за децата. Тя е човекът, който има голяма заслуга за този терен, защото не се примири и непрекъснато поставяше проблема ден след ден. Мина доста време, но в крайна сметка вече имаме ново игрище“, каза кметът инж. Добромир Добрев при откриването. Той покани и един от малките „локомотивци“ също да участва в прерязването на лентата. „Това игрище е за вас, деца, тренирайте здраво и върнете гордостта на „Локомотив“, поръча кметът на децата от Школата.

Стойността на новия терен е 1 344 000 лв., като в тази сума влиза проектиране, авторски надзор и строително-монтажни работи. Игрището е като стандартен стадион - вътрешни размери 68 на 100 метра, като реалното игрално поле е 64x92 метра. Зад вратите има разстояние от 4 метра, а от тъч линиите - разстояние от 2 метра. Осветеността е осигурена от осем полигонални стълба, на които са монтирани прожектори. Дренажната система е тип „рибя кост“ с цел по-лесно и бързо отводняване на игрището. Основните пластове на игрището са с различна фракция и дебелина, върху които е положено изкуствено тревно покритие. Проектът осигурява възможност за паркиране на 33 броя автомобила.

Строително-монтажните работи са извършени от „Енел строй” ООД, а строителният надзор от „Канстръкшън супервижън сървисис“ ЕООД.


Ключови думи
игрище откриване Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати