Петък, 19 Май 2023
            
Велико Търново Темида

Затвор, глоба и отнета книжка за мъж по обвинение на Районната прокуратура във Велико Търново

  17.02.2023 16:22
Затвор, глоба и отнета книжка за мъж по обвинение на Районната прокуратура във Велико Търново

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Велико Търново, 21-годишен мъж е  осъден на 2 г. лишаване от свобода при строг режим, 2000 лв. глоба и е лишен от право да управлява МПС за срок от 1 г.

С. У. е признат за виновен за това, че на 06.02.2022 г. в гр. Велико Търново пречил на пътни полицаи да изпълнят задълженията си. Мъжът не спрял при подаден сигнал от полицейски автопатрул, а ускорил движението на автомобила, тъй като се страхувал от евентуална проверка. Движейки се по тесните улици в града, изпреварвал автомобилите, навлизайки в лентата за насрещно движение, въпреки че това било забранено. Опитвайки се да избяга от автопатрула, който го следвал, той се  отклонил по черен път, а когато спрял и слязъл от автомобила, отново  не изпълнил разпорежданията на полицаите, като побягнал и скочил във водите на р. Янтра.

У. е осъден и за това, че проявил съпротива срещу орган на власт, като не изпълнил разпорежданията на полицаите и създал реални предпоставки за настъпване на пътнотранспортно произшествие, застрашавайки живота и здравето на останалите участници в движението. Обвиняемият е признат за виновен и за това, че в обитаваното от него жилище без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите държал 8,314 грама амфетамин на стойност 249,42 лева.

Присъдата на Районен съд – Велико Търново подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Велико Търново.


Ключови думи
Районна прокуратура - Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати