Четвъртък, 15 Дек 2022
            
Велико Търново Темида

Районна прокуратура – Велико Търново е домакин на специализиран обмен на магистрати, организиран от CEPOL и Европейската мрежа за съдебно обучение

  15.09.2022 11:03
Районна прокуратура – Велико Търново  е домакин на специализиран обмен на магистрати, организиран от CEPOL и Европейската мрежа за съдебно обучение

Специализиран обмен на магистрати, организирани от CEPOL (Агенция на Европейския съюз, която чрез обучения насърчава сътрудничеството в областта на правоприлагането на европейско и международно равнище) и от Европейската мрежа за съдебно обучение, се провежда в Районна прокуратура - Велико Търново в периода 12-16 септември 2022 г. В него участват прокурорът при Националната прокуратура на Франция със седалище в гр. Париж Жан Баптист Бужеро и Саша Тричкович – съдия при Първоинстанционния съд на гр. Димитровград, Република Сърбия. Домакини на обучението са прокурорите от Районна прокуратура-Велико Търново Цонко Кръстев и Калина Гроздева.

Магистратите от Френската република и Република Сърбия се срещнаха с Тихомир Шабов, районен прокурор на Районна прокуратура-Велико Търново, като бяха запознати в детайли с работата на българската прокуратура, наказателно правораздаване и с дейността на разследващите органи.  

В програмата на обмена е предвидено запознаване с българската правна система, посещение на Следствения отдел при Окръжна прокуратура - Велико Търново, на Затворническо общежитие от закрит тип - Велико Търново при Затвора в гр. Ловеч и на Областна служба "Изпълнение на наказанията"-Велико Търново, както и на съдебни заседания.


Ключови думи
Районна прокуратура - Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати