Неделя, 21 Май 2023
            
Горна Оряховица Избори 2 април 2023 г.

Партиите разпределят секционните комисии в Горна Оряховица на 23 февруари

  14.02.2023 11:43
Партиите разпределят секционните комисии в Горна Оряховица на 23 февруари

Кметът на Община Горна Оряховица е изпратил покана до всички парламентарно представени партии за консултации за СИК-овете в общината на 23 февруари от 13 часа.

Членовете и ръководствата на секционните комисии се разпределят според съотношението между партиите в Парламента. Право на секционни членове имат ГЕРБ – СДС, „Продължаваме промяната”, ДПС, „Демократична България”, „БСП за България”, „Възраждане” и „Български възход”. В Горнооряховска община отново ще има 65 редовни секции плюс една подвижна за хора с увреждания и една в Болницата за лежащо болни.

Комисиите имат председател, зам. председател, секретар и членове. Общият брой на участващите в СИК е до 7 души в секции с до 500 избиратели и в подвижните комисии и до 9 в секции с над 500 избиратели.

При назначаването на членовете и на ръководството на СИК се запазва съотношението между парламентарно представените партии и коалиции, като се използва методът на най-големия остатък. Всяка парламентарно представена партия или коалиция има право на не по-малко от един член за всяка СИК. Представителите на една партия или коалиция не могат да имат мнозинство в СИК. Председателят, заместник-председателят и секретарят не могат да бъдат от една и същ а партия или коалиция.


Ключови думи
СИК Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати