Четвъртък, 11 Май 2023
            
Велико Търново Общество

В Ново село тръгва благотворителна кампания за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

  08.02.2023 11:57
В Ново село тръгва благотворителна кампания за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

Кметство Ново село, съвместно с Районно мюфтийство - Велико Търново, Джамийско настоятелство, Църковно настоятелство, Читалище „Наука-1870“ и Сдружение „Отец Матей Преображенски“ във великоърновското село организират дарителска кампания за финансови средства в помощ за пострадалите от земетресението в Турция.

Кампанията ще продължи до 09:00 на 13.02.2023г. /понеделник/

За целта кутии за даренията от днес след обяд ще са разположени в двата хранителни магазина, заведението, Клуба на пенсионера и инвалида и Центъра за работа с деца и младежи.

Кутиите ще отворим в 09:15 на 13.02.2023г. /понеделник/ в Клуба на пенсионера и инвалида и всеки който желае, може да присъства. Набраните средства ще стигнат до пострадалите чрез Районно мюфтийство - Велико Търново.

Ако някой желае лично да дари по-значителна сума, моля, да установи връзка със Сали Ахмедов на телефон: 0899415831, казват организаторите.

Допълнително и без срок в Клуба на пенсионера и инвалида всеки, който желае, може да дари НОВИ или НЕИЗПОЛЗВАНИ якета, дъждобрани, връхни дрехи, ръкавици, шапки, боти, ботуши, детски якета, детски зимни дрехи, бебешки пелени, спални чували, одеяла, надуваеми легла, продукти за интимна хигиена, газови печки, консервирана и пакетирана храна, варива, почистващи препарати

Събраните помощи в суровини и материали ще бъдат изпратени към пострадалите в земетръсната зона в Турция, а при установяване на сигурен канал - за Сирия.

Съболезнования на опечалените, сили и кураж за пострадалите и техните близки, казват още поделите благотворителната кампания.


Ключови думи
земетресение Турция Ново село
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати