Понеделник, 08 Май 2023
            
Горна Оряховица Икономика

Гаражи и еднофамилни къщи са се строили през 2022 г. в Горнооряховско, малко са бизнес обектите

  04.02.2023 13:51
Гаражи и еднофамилни къщи са се строили през 2022 г. в Горнооряховско, малко са бизнес обектите

54 въвеждания в експлоатация, т.е. готови обекти, са вписани в общинските регистри за 2022 г. Преобладават гаражите и еднофамилните къщи, които са близо половината от завършеното строителство през годината. Малко са стопанските обекти – предимно в животновъдството и складово-логистичната сфера.  Бетонов възел в Горна Оряховица, краварници в Долна Оряховица и Поликраище, дърводелска работилница в общинския център и още няколко разширения на съществуващи производствени обекти са въведени в експлоатация през годината. За малко сред завършените обекти не влезе новият футболен терен с изкуствена настилка. Той практически е готов, в момента се монтира осветлението и се очаква на 17 февруари да има официално откриване.

В същото време през 2022 г. са издадени 111 разрешителни за строеж. Те са общо взето в три групи – отново гаражи и къщи, общински обекти, и частни проекти. Почти една трета от всички са за фотоволтаици - 27 разрешения за строеж на ФЕЦ за общо 6414 MW са издадени през 2022 г. Соларните централи вероятно ще стават още повече, след като бе отворена програмата за финансиране на централи за нуждите на фирми и производства. Общинските обекти също са доста – няколко пътища, за които кандидатства за финансиране от МРРБ. Един от тях е пътят Драганово – Стрелец, който ще се прави тази пролет и вече се подготвя реконструкцията му от „Пътни строежи – Велико Търново”. Тук е и залата по акробатика, която ще се ремонтира тази година. Сред обществените обекти е и разрешително за енергийно-ефективен ремонт на сградата на Болницата и ДКЦ.

Други бизнес проекти, освен волтаиците, обаче липсват. С малки изключения отново в селското стопанство, като хубавото е, че става въпрос за инвестиции в малки селища като Стрелец и Паисий например.


Ключови думи
строителство
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати