Събота, 06 Май 2023
            
Избори 2 април 2023 г.

Областният управител свиква консултации за състава на РИК

  02.02.2023 16:59
Областният управител свиква консултации за състава на РИК

Във Велико Търново консултациите за състава на Районната избирателна комисия (РИК) за провеждане на избори за народни представители на 2 април 2023 г. за Четвърти многомандатен избирателен район ще се проведат в неделя, 5 февруари, от 10:00 ч. в Гербовата зала на Областната администрация.

Съгласно чл. 61, ал.4, т.1 от Изборния кодекс, общият брой на членовете на РИК - Велико Търново е 13 души, в това число председател, двама заместник-председатели и секретар. При назначаването им се запазва съотношението между парламентарно представените партии и коалиции в 48-то Народно събрание съобразно броя на народните представители от всяка парламентарна група, както следва: за коалиция “ГЕРБ-СДС” - 4 членове; за коалиция “Продължаваме промяната” - 3 членове; за партия ДПС - 2 членове; за партия “Възраждане” - 1 член; за коалиция “БСП за България” - 1 член; за коалиция “Демократична България - обединение” - 1 член; за коалиция “Български възход” - 1 член.

В консултациите могат да участват и други партии и коалиции, които не са парламентарно представени. Ако партиите не се споразумеят, съставът на РИК ще бъде определен от Централната избирателна комисия.


Ключови думи
парламентарни избори
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати