Сряда, 23 Nov 2022
            
Избори 2 октомври 2022 Политика

Общините в областта са готови с организацията и техническото обезпечаване на предсрочните парламентарни избори

  24.08.2022 13:02
Общините в областта са готови с организацията и техническото обезпечаване на предсрочните парламентарни избори

Десетте общини в област Велико Търново са в пълна готовност с организационно-техническото обезпечаване на предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 2 октомври тази година.

Това стана ясно на работна среща, на която присъстваха секретарите на общините, председателят на РИК Николай Илиев, началникът на отдел „Охранителна полиция“ Стефан Николов, главният секретар на Областна администрация доц. Цанко Стефанов и заместник областните управители Петя Райкова и Станислав Николов.

Срещата откри областният управител инж. Георги Гугучков. Той благодари за отличната организация на миналогодишните парламентарни избори и увери, че администрацията полага всички усилия вотът на 2 октомври да бъде проведен прозрачно и законосъобразно.

В седем от общините на областта консултациите за съставяне на СИК са преминали успешно и при добра организация. Предстоят консултации в общините Златарица, Елена и Павликени. Секретарите са в очакване демо машините за вота да пристигнат, направени са и графици за обучението на хората по населени места. За цялата страна са предвидени около 1100 тестови машини, но за област Велико Търново все още не е ясна точната бройка, коментира председателят на РИК Николай Илиев.

Следващата среща по логистиката на вота ще се проведе една седмица преди 2  октомври.


Ключови думи
парламентарни избори
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати