Вторник, 28 Мар 2023
            
Велико Търново Общество

Рождението на Стефан Стамболов бе почетено във Велико Търново

  30.01.2023 13:18
Рождението на Стефан Стамболов бе почетено във Велико Търново

169 г. от рождението на Стефан Стамболов бяха почетени днес във Велико Търново. Пред паметника му на Самоводската чаршия на почетен караул застанаха от НВУ „Васил Левски“.

В ритуала участваха и Гергана Русанова, Елена Велчева и Едис Георгиев - ученици от Старопрестолна професионална гимназия по икономика „Д-р Петър Аладжов“, с ръководител Натали Ненов, които припомниха за мястото на Стамболов в българската история. Заупокойна молитва отслужи Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Славчо Иванов.

Венци и цветя бяха поднесени от името на кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов, от народния представител от ГЕРБ-СДС Димитър Николов, от председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, от името на областния управител инж. Георги Гугучков. От името на академичната общност на Великотърновския университет цветя поднесе заместник-ректорът по научната дейност проф. д.и.н. Милко Палангурски, паметта на Стамболов почетоха също от РУО, от комитет „Васил Левски“, от военнопатриотични организации и др.

Церемонията бе организирана от Община Велико Търново, НВУ „Васил Левски“, Света Великотърновска митрополия и Старопрестолна професионална гимназия по икономика „Д-р Петър Аладжов“.


Ключови думи
Стефан Стамболов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати