Вторник, 18 Апр 2023
            
Свищов Спорт

В Свищов вече могат да тренират кудо

  17.01.2023 16:05
В Свищов вече могат да тренират кудо

Обучение по нов боен спорт започна под ръководството на старши треньора Митко Божанов. Кудо произлиза от Япония и се основава на характерните за карате и джудо ред, дисциплина, уважение и смиреност. Кудо е едно от най-динамичните съвременни бойни изкуства, тъй като в състезания при мъжете и жените в двубои с пълен контакт е позволено използването на различни борцови техники.

При бойците от другите възрастови групи има повече ограничения в позволените техники. Например за децата до 12 г. е забранена борбата на земята, а за най-малките има ограничения по отношение на ударите в главата. В кудо е предвидено бойците с малък опит да се състезават отделно и при различни правила от връстниците си с повече участия в турнири и от тези с пояс, показващ по-високи степени.

Този вид смесено бойно изкуство е безопасно, ефективно и достъпно. Подходящо е както за начинаещи, така и за спортисти с отит в карате и други бойни изкуства.

Тренировките се провеждат всеки понеделник, сряда и петък от 18:00 до 19:30 часа в сградата на УК "Алеко Константинов" - Свищов.


Ключови думи
кудо Митко Божанов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати