Вторник, 18 Апр 2023
            
Велико Търново Крими

Затвор, глоба и две години без книжка за мъж, хванат повторно пиян на волана

  17.01.2023 14:47
Затвор, глоба и две години без книжка за мъж, хванат повторно пиян на волана

Само за месец, по бързо производство на Районна прокуратура – Велико Търново, 51-годишен мъж, шофирал след употреба на алкохол бе осъден на една година лишаване от свобода, 500 лева глоба и на лишаване от право да управлява МПС за срок от две години.

С. Ц. е признат за виновен за това, че на 17.12.2022 г. в гр. Велико Търново, до бензиностанция „Дипеста“ в посока кв. „Чолаковци“, управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 1,04 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Дрегер Алкотест 7510“. Деянието извършил, след като е бил осъден за същото престъпление с влязла в сила присъда на Районен съд -  Дряново - престъпление по чл. 343б, ал. 2, вр. с ал. 1 от НК.   

Бързото производство е приключило след внесен в съда обвинителен акт и постигнато в съдебната фаза споразумение, което има последици на влязла в сила присъда. По отношение на С.Ц. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и присъдата е приведена в изпълнение.


Ключови думи
пиян шофьор Районна прокуратура Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати