Сряда, 28 Дек 2022
            
Темида

Двама осъдени за шофиране след употреба на алкохол по обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново

  28.09.2022 11:29
Двама осъдени за шофиране след употреба на алкохол по обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново

По бързо производство на Районна прокуратура – Велико Търново, шофьор на ТИР е осъден  за шофиране след употреба на алкохол. Н. Т. е признат за виновен за това, че на 16.09.2022 г. в землището на гр. Килифарево, управлявал товарен автомобил с прикачено полуремарке, с концентрация на алкохол в кръвта си 1,47 на хиляда.

След установяване на деянието, по искане на прокуратурата, по отношение на обвиняемия е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. В рамките на пет дни делото е приключило и той е осъден, като му е наложено наказание от две години лишаване от свобода, условно с пет години изпитателен срок, глоба 1000 лева и лишаване  от право да управлява МПС за срок от две години. Определението на Районен съд - В. Търново не подлежи на обжалване и има последици на влязла в сила присъда.

По обвинителен акт на Районна прокуратура - Велико Търново, 47-годишен мъж също е осъден за шофиране на автомобил след употреба на алкохол. На 10.01.2022 г. обвиняемият И. Б. пил и подкарал личния си автомобил. В района на с. Леденик той загубил контрол над автомобила и  самокатастрофирал, като се качил върху мантинелата.

При извършената проверка е установено, че е бил с концентрация на алкохол в кръвта 2,01 на хиляда. Осъден е на десет месеца лишаване от свобода, условно с три години изпитателен срок, 190 лева глоба и е лишен от право да управлява МПС за срок от 12 месеца. Делото е приключило със сключено в съдебната фаза споразумение, което има последици на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.


Ключови думи
пиян шофьор
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати