Вторник, 18 Апр 2023
            
Други

Приключи областният конкурс за лого и слоган, обявен от РЗИ – Велико Търново

  16.01.2023 11:47
Приключи областният конкурс за лого и слоган, обявен от РЗИ – Велико Търново

През месец януари 2023 г. Регионална здравна инспекция – Велико Търново финализира областния ученически конкурс за създаване на лого и слоган, имащи за цел да популяризират здравословният начин на живот, както и да допринесат за повишаване на ефективността на информационните кампании, организирани в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести (2021 - 2025 г.) на регионално ниво.

До 31 декември 2022 г. постъпиха 45 проекта, изработени от 37 автори - ученици горен курс на обучение от 5 училища на област Велико Търново: СУ „Емилиян Станев”, ПГ по моден дизайн, ПХГ „Св. св. Кирил и Методий”, ПГСАГ „Ангел Попов” от Велико Търново и ПДТГ „Димитър Хадживасилев”, гр. Свищов. Представените проекти са разпределени в три групи: лого, слоган и цялостен проект, включващ лого и слоган.

Комисия, включваща представители на организаторите, с любезното съдействие на Георги Радев – управител на агенция за дигитален маркетинг и председател на фондация „Ген. Протогеров“, проведе журиране на проектите, представени в конкурса.

При оценката на проектите комисията взе предвид изискванията на регламента: предложенията да са съобразени с темата и предмета на конкурса – изработка на лого и слоган, подкрепящи здравословния начин на живот; да са с позитивен елемент; да са кратки, ясни и запомнящи се; да са лесно разбираеми от всеки, който ги види, за да може да въздействат и докоснат наблюдаващия; да са функционални - при използване в реална среда да предадат ефекта, за който са създадени.

Класираните творби и техните автори са, както следва:

І група – лого

Първо място - Дилиана Перфанов, ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий

Второ място - Маргарита Антонова, ПГ по моден дизайн; Илияна Николова, ПГ по моден дизайн

Трето място - Велислава Паленчева, ПГ по моден дизайн

ІІ група – слоган

Поради не придържане към критериите на конкурса, в тази група комисията не излъчи победител.

ІІІ група – цялостен проект: лого и слоган

Първо място

Християна Бориславова, СУ „Ем. Станев“

Михаела Иванова, ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“

Второ място

Никол Крушкова, СУ „Ем. Станев“

Трето място

Ралица Георгиева, СУ „Ем. Станев“

Регионална здравна инспекция – Велико Търново благодари за проявеното творчество и креативност на всички, които активно подкрепиха идеята на конкурса и изпратиха своите проекти в конкурса за лого и слоган. Те ще допринесат за разпознаваемостта на организираните дейности от РЗИ - Велико Търново и ще имат цялостно положително влияние за представянето им сред населението на областта.

Организаторите на конкурса ще се свържат с наградените ученици и ръководители за получаване на наградите и грамотите.

На снимката - логото, заело първо място в I група, автор: Дилиана Перфанова, ПХГ „Св. св. Кирил и Методий"


Ключови думи
РЗИ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати