Сряда, 08 Фев 2023
            
Други

РЗИ организира конкурс за лого и слоган на тема „Здравословният начин на живот“

  09.11.2022 12:27
РЗИ организира конкурс за лого и слоган на тема „Здравословният начин на живот“

Областен конкурс за лого и слоган на тема „Здравословният начин на живот“ организира Регионалната здравна инспекция във Велико Търново. Целта е развиване на умения за творческа изява и мисъл в областта на здравето у подрастващите и предаване на представата им чрез творческа идея за здравословен начин на живот. Логото и слоганът трябва да го подкрепят и да са свързани с рисковите фактори за хроничните незаразни заболявания – ниска двигателна активност, нездравословно хранене, тютюнопушене и злоупотреба с алкохол.

Категориите на конкурса са изработване на лого – живопис, графика, компютърна рисунка, както и създаване на слоган – кратка, запомняща се фраза.  В него имат право да участват ученици от 8 до 12 клас от област Велико Търново само с един проект. Той може да е в една от категориите или в двете. Допуска се изработване и на цялостен проект, включващ лого и слоган. Групови представяния няма да се приемат.

Логото трябва да бъде авторско и да не е копирано от Интернет, да е оригинално, разбираемо и функционално, а слоганът – лаконичен и ясен. Според регламента на конкурса и двете категории е необходимо да имат позитивен елемент, да са въздействащи и съобразени с предмета му.

Предложенията ще се приемат от 1 до 31 декември на ел. адрес: [email protected] или на място в Регионална здравна инспекция – Велико Търново ул. “Никола Габровски” №23, етаж 8, стая 803. Идеите ще бъдат журирани, а победителите обявени до края на януари догодина.

Най-добрите творби ще се публикуват на интернет и фейсбук страницата на инспекцията, а авторите им ще получат предметни награди. За участие и проявена творческа ангажираност грамоти ще има и за всички останали, уточняват организаторите./ сн. www.pixabay.com


Ключови думи
РЗИ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати