Събота, 15 Апр 2023
            
Велико Търново Светски

Навръх рождения си ден Савов пусна нощен клип на Велико Търново

  13.01.2023 15:07
Навръх рождения си ден Савов пусна нощен клип на Велико Търново

По повод рождения си ден 13 януари, популярният великотърновски музикант Петко Савов представи видеоклип, показващ блясъка и величието на нощно Велико Търново. Видеото е заснето с дрон и обхожда старата столица от птичи поглед.

Към кадрите звучи музика, композирана от Савов.

Ето какво споделя музикантът:

”Подобни клипове има и за други градове по света, това не е нещо, кой знае, колко ново. Решихме, че ще е любопитно да заснемем нощем нашия град. Идеята дойде от разговор с мой приятел и всъщност, автор на видеото - Цветомир Лазаров, който се занимава с подобни снимки. Бях гледал негови неща и му споменах, че имам подходяща инструментална музика, с която може да направим нещо заедно. Именно той е човекът, заснел цялата тази магия."

Савов разказва още, че е написал музиката доста отдавна. Piano Melody е всъщност неговият първи професионален звукозапис. "Тогава дори имахме група и след като измислих парчето, всички заедно ходихме до София, за да го запишем професионално. Работихме го в студиото на музикантите от Gravity Co", допълва изпълнителя.

"В крайна сметка се получи един доста добър резултат, който решихме да подарим на нашия град и на великотърновци. Отделихме време за реализация на това клипче и защото мислим, че Търново е един от най-красивите ни градове. Пълен е с толкова история и паметници на културата... А гледката от птичи поглед и особено през нощта, е наистина впечатляваща."

Клипът вече е достъпен в официалния YouTube канал на изпълнителя, както и в страниците му в социалните мрежи. Савов заяви, че ще го предостави абсолютно безплатно и на всяка медия, която прояви интерес да го излъчва.

Линк към видеото: https://www.youtube.com/watch?v=GFA4kI0E_lM


Ключови думи
Петко Савов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати