Петък, 07 Oct 2022
            
Велико Търново Светски

Савов става мениджър на най-новия търновски пиано бар

  15.07.2021 11:12
Савов става мениджър на най-новия търновски пиано бар

Популярният великотърновски музикант Петко Савов стана мениджър на най-новия пиано бар в старата столица.

Това става по предложение на собствениците на нощния клуб и е факт от началото на юли. До момента Савов беше резидентен изпълнител в нощното заведение, а сега се е заел и със задачата да се грижи за неговата цялостна организация, програма и концепция.

40-годишният изпълнител обяснява, че до преди пандемията клубът е ставал сцена на най-различни събития и обликът му е бил размит. "Гостуваха поп, рок, рап изпълнители, популярни и непопулярни, включително и аз съм свирил тук от време на време... различни управители, различни идеи. Според мен трябва да има ясен фокус и хората да знаят на какво точно място ще попаднат, къде ги каниш..."

Популярният музикант вече е променил визията и интериора на заведението, като е възстановил и акцентирал именно на концепцията пиано бар.

"На фасадата на сградата вече монтирахме атрактивни и стилни клавиши, в които преминаващите се заглеждат и дори се снимат с тях, а в центъра на бара вниманието веднага ще бъде привлечено от огромен черен роял. Там са и най-хубавите места", споделя Савов и добавя, че "в комбинация със сценичното осветление и качествения саунд, се получи един прекрасен класически пиано бар".

Савов ще продължи да бъде пианист в бара, а всяка седмица на сцената ще се изявяват различни певци. "Вече си имаме нещо като собствен музикален бенд и с времето ще го увеличаваме", споделя Савов. "В момента работя с няколко изпълнители и те всички са много добре познати на местната публика. Това са обичаната от поколения търновци Мирела Величкова (с която започнах преди повече от 10 години), младата и харизматична Християна Цветкова, победителката от "Гласът на България" Стелияна Христова и разбира се новите попълнения в нашия отбор - Петя Маринова и Стефан Стоев. Продължавам да бъда отворен и за нови имена и идеи, но винаги съм поддържал тезата, че трябва да се дава сцена и работа на нашите си местни музикални артисти и ще продължа да налагам тази концепция и тук. Всеки четвъртък пък ще предлагаме DJ парти и караоке!"

Припомняме, че Петко Савов е сред най-популярните музиканти в старата столица и през последните десетина години участва изключително активно в клубния живот на страната. Реализирал е не една и две атрактивни музикални шоу програми и не спира да посреща и очарова почитателите на нощния живот в пиано барове, в които свири. Наскоро Савов публикува класация за най-изпълняваните песни в пиано баровете у нас, а когато във Велико Търново стане дума за пиано бар, хората често правят връзка с неговото име. Савов няколко години беше основен пианист в култовите за времето си, но несъществуващи вече пиано барове - този до Стадиона (J'adore), както и най-старият - Maximus, където също до скоро се занимаваше с организацията на събитията и програмата. Именно там преди години, Савов пусна за първи път и атрактивното лайв шоу с пеещи сервитьори, което имаше изключителен успех. През последните години изпълнителят непрекъснато пътува и реализира участия в едни от най-елитните пиано барове в цялата страна. Заедно с неговите певици, често са желани гости и в новооткритите търновски клубове.

"Прекарах последните десет години във всички подобни места. Почти няма град, в който да не съм свирил поне веднъж, и смея да кажа, че имам доста широк и реален поглед. Това предложение за мен е поредното предизвикателство, дойде неочаквано, но аз намерих смелост да го приема. Щом и още някой е преценил, че имам нужните качества и ми гласува доверие, ще опитам да се справя", казва Савов по повод новата си мениджърска роля.


Ключови думи
Петко Савов пиано бар
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати