Сряда, 15 Мар 2023
            
Общество

Деца помагат на училището по изкуства и занаяти в Русаля с благотворителен търг

  14.12.2022 16:26
Деца помагат на училището по изкуства и занаяти в Русаля с благотворителен търг

На 20 декември от 18:00 ч. ще се проведе коледният благотворителен търг на творби на децата от училището по изкуства и занаяти „Димитър Екимов" в Русаля. На вниманието на посетителите ще бъдат представени 65 шедьоври стъклопис, които децата за изготвили с много труд, старание и любов. Набраните средства от благотворителния търг ще подкрепят дейността на училището. 

Училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца „Димитър Екимов" (www.rusalya.org) в село Русаля е уникален проект, който стартира през 2014 г. и до момента няма аналог нито на Балканите, нито в Европа. Фокусът му е наочен към будни и даровити деца от най-бедните слоеве на обществото. Това са деца, израстващи в пълна социална изолация и носещи клеймото на обреченост, деца, лишени от правото на равен старт и шанс за развитие. 

ЧОУ "Димитър Екимов" използва изкуството като средство за изграждане на самочувствие и насърчаване на личностното развитие у учениците. Чувството за успех и признание след постигнати добри резултати окрилява децата и мотивира да израстват. 


Ключови думи
Димитър Екимов Русаля
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати