Четвъртък, 02 Мар 2023
            
Велико Търново Други

Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите чества 30 г. от съдаването си и 20 г. от откриването на филиала във Велико Търново

  01.12.2022 13:23
Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите чества 30 г. от съдаването си и 20 г. от откриването на филиала във Велико Търново

През тази година Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите чества 30 години от съдаването си и 20 години от откриването на филиала във Велико Търново. церемонията за годишнината ще се проведе от 11.00 часа на 2 декември 2022 г. в Голямата зала на Община Велико Търново, когато ще бъдат връчени и дипломи на студенти.

Очаква се президентът на Висшето училище доц. д-р Светла Димитрова и ректорът проф. д-р Марияна Иванова да присъстват на тържеството. Поканени са и бивши преподаватели от филиала.

Съпътстващо събитие на честването е представянето на книгата „Духът е воля” от 17.00 часа на 1 декември в конферентна зала „Царевец” на хотел „Премиер”. Личностната енциклопедия „Духът е воля” е книга, която разказва съдби на хора, които въпреки физическите ограничения на тялото им, са осмислили живота си. Някои от героите на книгата ще присъстват на събитието.

През настоящата година дипломираните студенти във филиал Велико Търново са 246. Те са се обучавали в редовна, задочна и дистанционна форма на обучение, 184 в образователно-квалификационна степен „бакалавър” по специалности „Стопанско управление”, „Финанси”, „Икономика на туризма”, „Аграрна икономика” и 62 в ОКС „магистър” по специалности „Финанси и банково дело”, „Мениджмънт на човешките ресурси”, „Стопанско управление”, „Управление на проекти, „Счетоводство и одит”, „Икономика и управление на агробизнеса”, „Мениджмънт и бизнес психология”.

Диплом с отличие ще получат 45 випускници, от които 30 с ОКС „бакалавър” и 15 с ОКС „магистър”.

Средният успех на випуска за ОКС „бакалавър” е Много добър 5,34, а за ОКС „магистър” – Много добър 5,44.

Първенец на випуска е Маргарита Ненова, която завършва ОКС „магистър” със специалност „Счетоводство и одит” със златен медал и успех 6,00.

Над 8000 са дипломираните студенти във Филиал Велико Търново на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите за изминалите 20 години.


Ключови думи
ВУАРР
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати